Снимка БулфотоОт Нове Холдинг АД“ изпратиха до медиите официална позиция във връзка

...
Снимка БулфотоОт Нове Холдинг АД“ изпратиха до медиите официална позиция във връзка
Коментари Харесай

Божков отговори на Борисов: Отнемането на лиценз води до обезщетения за милиарди

Снимка Булфото

От „ Нове Холдинг АД “ изпратиха до медиите публична позиция във връзка с коментара на премиера Борисов от тази заран и готвените промени в Закона за хазарта, написа topnovini.bg .

Публикуваме текста без редакторска интервенция.

„ В днешното си изказване министър-председателят Бойко Борисов уточни отчета от инспекция на Агенцията за държавна и финансова ревизия (АДФИ) като главен мотив за пропуснати вземания от страната. Припомняме, че във вчерашното си изказване шефът на организацията съобщи, че няма нарушаване на закона. Ето заключението му буквално:

“(...) текстът дава опция да се събират такси, образувани на друга основа ”.

Той разгласи и данни, че са импортирани над 500 млн. лева в бюджета от частните
лотарии за интервала 2014 - 2019 година Премиерът се базира на предполагаем вид, в който АДФИ излага, че лотариите са можели да платят стотици милиони повече, в случай че законът бил друг.

В тази връзка заявяваме, че нашите лотарийни компании са изплатили всички дължими по закона налози и такси и съблюдават буквата на Закона за
хазарта подобен, какъвто той е.

Сега настоящият Закон за
хазарта е променен по предложение на финансовия министър Владислав Горанов през декември 2014 година Промяната е аргументирана от министерство на финансите с “необходимостта от отбягване на благоприятни условия за отклонения на данъчно облагане ”. Прилагаме заповедта на министър Горанов и образеца на декларацията, които са оповестени на уеб страницата на Държавната комисия по хазарта и Министерство на финансите.

По мотив Законопроекта за
хазарта на Валери Симеонов, министър председателят по едно и също време съобщи, че не става дума за “одържавяване ” и “национализация ”, само че обвърза възможна поддръжка от ГЕРБ при вероятно гласоподаване в Народно събрание под изискване (дословен цитат): че “изрично би трябвало да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, да се аутсорсва и преотдава и би трябвало да бъде в забранителния лист за приватизация, да е несъмнено, че безусловно никой различен, с изключение на страната, няма да се занимава с тази активност ”. Така направената от премиера формулировка описва безусловен монопол и заграбване на главните активи на всички лотарии.

Припомняме, че Конституцията на Република България категорично урежда с обстоен лист обектите, върху които може да бъде установяван държавен монопол, а точно: железопътния превоз, националните пощенски и далекосъобщителни мрежи, потреблението на нуклеарна сила, производството на радиоактивни артикули, оръжие, взривни и биологично мощно настоящи субстанции.

Г-н Борисов съобщи още, че предлагания от Валери Симеонов проектозакон за
хазарта не е обвързван с бъдещето и развиването на ПФК „ Левски “. Само че планува прекъсване на активността на фирмите, съществени спонсори и донори на клуба.

В умозаключение добави, че е подготвен на среща с всички. Като страна в този спор, приемаме поканата за среща на премиера, с цел да представим позициите си и да уточним тезите му.

Ние продължаваме да не разбираме претекстовете на депутати, министри и държавни чиновници в тази открита офанзива върху частния бизнес в опит за заграбване на активи. Длъжни сме да създадем и в допълнение конкретизиране, че противоконституционно лишаване на настоящ лиценз носи своите правни последици и евентуални финансови компенсации в размер на милиарди.

Позицията е подписана от Нове АД Холдинг, Intralot SA, Национална
лотария АД, Евробет и БАРХИ (Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри)

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР